Укранец бил обран, докато запивал в русенска кръчма по „Цар Освободител“ с още десетина свои сънародници. Купонът вървял здраво цялата нощ, леели се питиета, а певицата се скъсала да сипе поздравления за украинската група. В разгара на вечерта украинците поканили на масата си и двама други клиенти на заведението - мъже от ромски произход. Продължили да се черпят, да пият и да пеят.
В един момент С.Е. отишъл до тоалетната, а като се върнал, открил, че чантата му, която стояла преметната върху облегалката на стола, е изчезнала.
Според обвинението, в чантата имало към 5000 евро, телефон, фотоапарат и документи, от които ставало ясно, че тузарят не е кой да е, а съветник на депутат от украинския парламент. Ловкият крадец задигнал дори молитвеника на госта, който също винаги бил с него, защото го носел в чантата.
Още на другия ден полицията издирила русенеца В.В., когото разпознали по снимки от камерите на близка бензиностанция. Срещу него бързо било повдигнато обвинение заради поредния резил пред чужденците, а преди няколко дни бе изправен и на съд.
Изненадващо обаче съдът прочете оправдателна присъда. И се мотивира с пълна липса на доказателства както срещу В.В., така и за самото престъпление. От снимките на бензиностанцията в най-добрия случай можел да се познае полът на този, който стои пред камерата, но не и кой е той. На снимките, които веселата украинска компания си направила в кръчмата, пък се виждала само певицата. Свидетелите от персонала разказали, че видели как ромът слага нещо под дрехите си, преди да излезе, но не разбрали какво. За капак самият украинец първо казал, че в чантата му няма пари, а после си спомнил за 5000 евро.
Съдът в крайна сметка върна топката обратно в полето на прокуратурата, която може да оспори оправдателната присъда пред РОС