„Клуб Олимпиец“ ще продължи да ползва Халите до приключване на конкурса за избор на наемател и подписването на договор. Това решиха вчера общинските съветници, но с уговорката, че споразумението няма да продължи повече от 6 месеца.
В предложението на кмета Пламен Стоилов срокът беше 1 година, но бе променен по предложение на Искрен Веселинов. Общинският съветник настоя също да се увеличи и сумата, която „Олимпиец“ ще плаща на спортните клубове. По искане на ползвателя администрацията се беше съгласила месечната лепта да бъде 14 хил. лева, но след консултации тя бе вдигната на 16 500 лева. Съветниците бяха категорични, че няма защо да се правят отсъпки, при положение че 10 години сделката с „Олимпиец“ е ощетявала общината. А Юлиян Гарелов поиска да се направи проверка, за да се види какви суми реално са постъпвали през годините за спорта.
До продължаване на споразумението с „Клуб Олимпиец“ се стигна, тъй като условията на конкурса за отдаване на Халите под наем бяха обжалвани от „Пацони“, а Върховният административен съд отмени заповедта на кмета за процедурата. С мотива, че допълнителните условия за годишен оборот от 1,5 млн. лева и печалба 800 хил. лева, които кметът е поставил, не са били одобрени от Общинския съвет.
Пред съветниците вчера кметът Пламен Стоилов заяви, че скоро процедурата ще бъде обявена отново и ще бъде съобразена с препоръките на ВАС. Това означава, че конкурсът ще бъде открит за по-широк кръг участници.