Отборите на Ботев Пд и Щутгарт завършиха при резултат 1:1 в първия мач между двата тима от третия предварителен кръг в Лига Европа.

Определено пловдивчани превъзхождаха съперника си през първото полувреме, но не се възползваха от възможностите си за добри атаки и гол. През втората частопитът на съперника си каза думата и гостите поведоха.

15 хиляди привърженци на Ботев обаче през целия мач създаваха "бразилска" атмосфера на стадиона и помогнаха на любимците си да върнат попадението.

Двубоят на стадион "Лазур" в Бургас започна спокойно без надмощие на нито един двата тима, които прекараха доста време в това да се разузнават един друг.

И двата отбора действаха изключително внимателно в отбрана и головите положения на практика липсваха.

В първите двайсет минути на срещата се стигна само до две центрирания в наказателното поле на Ботев Пловдив от страна на Ибрахима Траоре, но и двата пъти вратарят на домакините Адам Стаховяк улови топката без проблеми.

Така се стигна до 25-ата минута, когато дойде и първата 100%-ва голова възможност пред една от двете врати.

Борис Галчев изведе звездата на "канарчетата" Тодор Неделев на отлична стрелкова позиция. Младият футболист не се поколеба да стреля и само отличната намеса на стража на гостите предотврати попадението, като топката мина само на няколко сантиметра встрани от целта.

Четири минути по-късно добра възможност се откри и пред състава на Щутгарт, след като Константин Рауш опита късмета си с удар от около 20 метра, но не успя да намери очертанията на българската врата.

В крайна сметка до голове през първите 45 минути така и не се стигна и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

След подновяването на играта Ботев и Щутгарт продължиха да се надлъгват и в крайна сметка в 67-ата минута резултатът на "Лазур" бе открит.

За съжаление попадението бе във вратата на домакините. Ведат Ибишевич засече с глава центриране от фаул на резервата Максим и се разписа за 0:1.

Само шест минути по-късно Ботев възстанови равенството, когато Ромарио стреля мощно към вратата на "швабите", вратарят на гостите изби топката, но пръв до нея се добра Валери Домвчийски, който безпощадно се разписа за 1:1.

Десет минути преди края на редовното време Ромарио подаде към Спрокел, който стреля към вратата на Щутгарт след хубава атаката на "канарчетата", но късметът не бе на негова страна и топката профуча край целта.

В 87-ата минута Тодор Неделев центрира в наказателното поле на германския тим за Ромарио, който засече топката и стреля, но я прати в аут встрани от вратата.

Момчетата на Станимир Стоилов опитаха но късметът и силите не им стигнаха, за да се доберат до второ попадение и обрат и в крайна сметка двубоят приключи при равенство 1:1. /sportni.bg