Четвъртокурсник в Химикотехнологичния институт се самоуби в блок 20 в Студентски град в София, съобщи Столичната дирекция на вътрешните работи. 23-годишният Теодор С. бил намерен мъртъв в стаята от съквартиранта си в 22.45 часа в сряда. Младежът е бил с найлонов плик около главата и е починал от задушаване.
При огледа е намерено предсмъртно писмо от Теодор. Полицията обаче не съобщава мотивите на момчето да сложи край на живота си.
Две са най-вероятните причини за самоубийство. Водещата е свързана с любовна драма, тъй като по данни на съквартиранта младежът скоро се разделил с приятелката си. Другата е неуспешна защита на дипломна работа.
Според публикации в интернет Теодор е бил силен студент и жертвал любовта си в името на добрия успех. Това обаче вероятно му е тежало много, а пропадането на изпита го е подтикнало към фаталната крачка.
Родителите на Теодор усетили, че може да се е случило най-лошото, далеч преди полицията да ги уведоми за самоубийството, твърди „Блиц“. Според сайта в сряда вечерта майка му се свързала със съквартиранта му и плачейки го помолила да провери какво става със сина й. Преди това се обадила и на още няколко приятели на Теодор, които също не разполагали с никаква информация. Тя обяснила и на тях, и на съквартиранта, че синът й трябвало да защити дипломната си работа и след това да й звънне. Телефонът обаче бил изключен дълго след изпита. „Страх ме е от най-лошото“, простенала жената.