„Реално не знам какво съм извършил, имам малък спомен, но не искам да обяснявам нищо. Съжалявам за случилото се. Може и да не съм бил прав. Моля ви, оставете ме на мира“. Това заяви минути преди да се гледа мярката му за неотклонение 38-годишният Пламен Петров, който навръх Великден преби до смърт с юмруци и ритници първородната си дъщеря Пламена. Видимо стреснат и с широко отворени светлосини очи мъжът обясни, че не е запознат със законите, но според него правилно е задържан в ареста. Там и ще остане да чака присъдата си, тъй като съдът реши, че единствената адекватна мярка за бащата-убиец е възможно най-тежката.    
Не само защото Пламен е направил пълни самопризнания за стореното на 20 април, но и заради особено мъчителния и жесток начин на убийството и опасността да се укрие или извърши друго престъпление. Прокуратурата подчерта и продължителното агресивно поведение на Петров спрямо неговите близки, съпруга и деца, за което свидетелстват събраните досега доказателства. Решението дали мъжът ще остане в ареста, обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.
„Имах тумор в мозъка и съм освидетелстван от ТЕЛК с 80% инвалидност. Лежал съм в Психото преди години“, заяви неосъжданият досега Петров. Затова обаче все още  няма събрани доказателства. Адвокатът му обясни, че мъжът не се чувства добре нито физически, нито психически и час по-скоро трябва да се изпрати на изследвания в Психодиспансера. Всъщност още на 21 април, ден след убийството на първокласничката, съдът е назначил тройна психологична експертиза.
Вдигане на шум и детска игра вместо упражняване на четенето. Това са искрите, които подпалили яростта у агресивния баща и провокирали нечовешки удари върху собствената му малолетна дъщеря, твърди адвокатът на Петров. Такива били поне показанията на самия баща.
За смъртоносния побой той може да бъде наказан между 15 и 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Все още няма информация кога ще бъде погребението на малката Пламена. При необходимост от Общината имат готовност да осигурят нужните средства.