Рев на мотори и излитащи като на старт на Формула 1 болиди в стил „Бързи и яростни“. Такива звуци и гледки като от известната филмова поредица, но не на кино, а на живо са принудени да търпят денонощно жителите на ул.“Рига“ в кв.“Здравец Изток“.
Може би явното погазване на правилата за движение по пътищата и арогантното незачитане на времето за сън след 22 часа щяха да се преглътнат от хората в района, ако от двете страни на улицата не бяха разположени детски заведения. Детска градина „Детелина“ е една от най-големите в града и се намира на ул.“Рига“ 36. Съвсем близо до нея предстои да се построи един от трите центъра от семеен тип за изоставени деца. Срещу нея на ул.“Киев“ пък е детска ясла 12. В района се намират и базата за практика на Гимназията по туризъм и Педагогическият факултет към Русенски университет. На пресечката с „Котовск“ пък са детските градини „Пролет“ и „Зора“. Там се предвижда да бъде издигнат вторият център за настаняване от семеен тип. 
Като една от възможните причини да се стига до развиване на състезателни скорости по ул.“Рига“ хората посочват липсата на т.нар. легнали полицаи. Жителите на квартала често стават свидетели как възпитателките застават на пешеходната пътека и ръкомахат, за да успеят децата от „Детелина“ да пресекат улицата. Според тях с монтирането на изкуствени неравности не само ще се облекчи пресичането, но и ще се принудят шофьорите да натискат повече педала на спирачката вместо на газта.
По време на заседание на комисията по организация и безопасност на движението на 17 май е взето решение да се постави легнал полицай на ул.“Рига“, показва справка на „Утро“. Това предстои да бъде направено преди пешеходната пътека на кръстовището с ул.“Нови сад“.
Общо 76 са изкуствените неравности на територията на града, които имат за цел да ограничат вдигането на високи скорости. 68 са гумените, от които 55 са поставени по главни улици, а 13 по второстепенни. 8 пък са легналите полицаи от асфалт.