Днес „Дунав 8806“ ще играе в Русе срещу „Левски“ първия мач от финалния плейоф за титлата в първенството на Националната лига. Часове преди двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Георги Божков.

- Г-н Божков, какво ще е най-важното в първия мач от серията?
- Важно е кой от двата тима ще излезе след празниците с по-добра концентрация. Ще играем срещу един силен отбор, който се държа авторитетно в рамките на редовния сезон. Нашият съперник е обигран и сработен състав, освен това проведе сезона без никакви проблеми с контузии на основни баскетболистки.
- Може ли „Левски“ да ви изненада с някаква тактическа новина?
- Едва ли ще ни изненадат с нещо грандиозно, защото времето между края на полуфиналите и началото на финалите беше прекалено малко за някакви сериозни корекции в схемата на игра. Разликата е, че софиянки изиграха 3 полуфинални мача, а ние - 4. Смятам, че като разузнаване знаем достатъчно за нашия съперник.
- Какви биха могли да бъдат плюсовете на „Дунав 8806“?
- Ние сме с крачка напред в опита - все пак нашият отбор не влиза във финална серия за първи път. Мисля, че и премереното самочувствие е на наша страна. Да не забравяме, че ще имаме предимство с пълната зала и с прекрасната ни публика.
- Някакви проблеми?
- Всички момичета са здрави и готови да зарадват феновете. Като за първи мач от финалната серия няма да бъде леко, но щом сме стигнали до тази фаза на първенството, трябва да направим така, че да продължим напред с уверени победни крачки.