Реконструкцията на бул.“Тутракан“ върви по график въпреки поредицата от дъждовни дни, съобщи зам.-кметът Димитър Наков. Изоставане нямало, тъй като строителите са започнали десетина дни по-рано.
Ако валежите обаче продължат, вероятно ще има изоставане. Наков смята, че за да се компенсира невъзможността да се работи по разширението на пътя, е възможно скоро да започне и събарянето на бившата зала за бадминтон.                      
Разрушаването според специалистите щe отнеме около месец и половина-два, за да може част от материалите да се продадат, а друга да се рециклира.
Тъй като за разширението на участъка до лентовия транспортьор на „Топлофикация“ е необходимо да се преместят колоните му, в момента се водят преговори между търговското дружество и Общината за финансирането. По груби сметки необходимите средства са около 200-220 хил. лева.
Както обясни зам.-кметът Наков, в идейния проект тази специфика не била заложена и в проекта няма предвидени средства за това. За преместването на колоните ще бъде търсен друг изпълнител. В работния проект е предвидено и турбокръстовище в този участък, за да се облекчи преминаването на автомобилите.
Както е известно, проектът беше почти пред провал и затова реализацията му се забави дълго време, допълнително тя се проточи и заради обжалванията на обществената поръчка. Обектът трябва да бъде завършен до края на тази година.