Издирен е шофьорът на опела, който в понеделник призори се обърна по таван на бул.“Ц.Освободител“ срещу бл.“Афродита“. Оказало се, че това е 18-годишният ученик С.К., който бил на една маса в механа в „Дружба 3“ с момче на 19 години, което карало с пълномощно колата на дядо си.
В неделя около 23 часа то паркирало опела пред заведението и с приятели се отдало на алкохол. Около 4 часа призори момчето забелязало, че ключовете от опела липсват от масата, единият младеж от компанията също го нямало. 30 минути по-късно негов познат му се обадил по мобилния телефон и му казал, че колата е обърната по таван близо до Симовата мелница. На мястото на инцидента 19-годишният тийнейджър споделил с полицаите съмненията си, че може би С.К. му е задигнал колата и до вечерта той бил заловен.
Установено е, че С.К. е взел ключовете на опела тайно, след което го пришпорил с пълна газ по бул.“Христо Ботев“. На кръстовището до Кооперативния пазар момчето не успяло да вземе завоя, минало през градинката и се обърнало по таван пред бл.“Афродита“. Въпреки че при каскадата С.К. е наранил крака си, той успял да се измъкне през левия прозорец и да се прибере вкъщи.