Страстен танго спектакъл ще отбележи началото на Дните на аржентинската култура в Русе. Известният тангеро Алехандро Чавес и неговата българска партньорка ще представят в Доходното здание най-завладяващите образци от стъпки и движения на танца, превърнал се в символ на драматичната любов.
Акордите на тангото ще гръмнат днес, непосредствено след като в 17.30 ч във фоайето на Доходното бъде открита изложба. Тя ще разкаже историята на дипломатическите отношения между България и далечната латиноамериканска страна. Експозицията пристига благодарение на съдействието на посолството на Аржентина и българското Министерство на външните работи и ще остане в Русе до 7 май. Специално за откриването в града от София пристига посланик Гийермо Салвадор Асрак. По-рано през деня, в 16.30 часа, той ще дари на регионална библиотека „Любен Каравелов“ преведена на български език аржентинска художествена литература.
След страстните танци русенци ще имат шанса да дегустират аржентински вина, прочули се със своите качества по целия свят. Виненият акцент в русенската вечер е във връзка с Международния ден на малбека - сорта вино, който се е превърнал в емблема на държавата, наречена от първите европейци „Сребърна“.
Русенци ще видят и два съвременни аржентински филма в зала „Европа“: на 23 април от 19 ч е прожекцията на „Разминаване“, а на 24-ти от 18 ч - на филма „Китайска приказка“. Входът за прожекциите е свободен.