Диско люлка е най-голямата атракция на тазгодишната търла в Парка на младежта. Тя представлява диск със седалки, който освен че се върти около себе си, се движи по специална платформа нагоре и надолу. Другата новост е люлка паратропер - нещо като хоризонтално виенско колело, което се издига под различен ъгъл и така предизвиква прилив на адреналин. Тренажор с червен болид от Формула 1 пък привлича малки и големи фенове на елитното състезание. Общо 12 големи атракциона и 20 малки има на търлата, сред които са трационните виенско колело, синджири, батути, кончета и други. За забава на малчуганите има понита, които те могат да пояздят, придържани от родителите си. Много сергии с лакомства и други стоки, 9 щанда със скара и бира предлага още панаирът, организиран от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.
За любителите на историята върху дърветата по централната алея след Вазата са експонирани 11 снимки, които показват 100-годишната история на русенската търла. Те са предоставени от Историческия музей. Най-старият фотос е картичка от 1904 година. Така организаторите отдават почит към традицията.
Пролетният панаир беше официално открит навръх Великден, когато за пръв път пекна слънце и не валя. Според председателя на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев около 3000 души са се събрали на събитието в 18 часа. На сцената играха танцьорите на „Чанове“ и на Младежкия дом. Публиката се включи в томболи и състезания с награди.
Очевидно е, че посетителите и особено малките русенчета много се забавляват на панаира, но лошо впечатление правят десетките автомобили, паркирани в зелените площи. За съжаление, след обилните дъждове и тежките машини, с които аткрациите са доставени, има големи кални коловози. Иванчев обаче обещава, че седмица след края на търлата организаторите ще поправят всички щети за своя сметка и пораженията ще бъдат заличени.
Иначе прави впечатление, че паркът редовно се почиства, а охранителите от фирма „Щит“ обикалят и бдят за реда около сергиите и атракционите.