Дни на книгата и четенето организираха заедно библиотека „Любен Каравелов“ и основно училище „Отец Паисий“ в Русе. В рамките на националния Маратон на четенето 36 деца от училището, отличени в конкурса за най-добър четец, четоха текстове от свои любими книги. Маратонът продължи с карнавал на приказните герои, като близо 70 деца влязоха в ролите на Пепеляшка, Мики Маус, Пипи Дългото Чорапче, Аладин, Червената шапчица. Награди за масово участие спечелиха децата от първи А и В класове, а много от участниците получиха грамоти за най-красив и атрактивен костюм.
Малките читатели участваха и във викторина, посветена на 180-годишнината от рождението на Любен Каравелов. Домакин беше Детският отдел на библиотеката, а двата отбора бяха от петокласници и шестокласници, които показаха колко добре познават живота и творчеството на възрожденския писател.
Всички ученици, участвали в Дните на книгата и четенето, получиха безплатни читателски карти за библиотеката и станаха почетни посланици на националната кампания за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ за 2014 година.