Българският футболен съюз разсмя народа с поредната си „дипломатична“ щуротия по въпроса какъв да е съставът на „Б“ група през новия сезон.
Както писа „Утро“, представители на „Миньор“ /Перник/ и „Чавдар“ /Етрополе/ трябваше да се явят задължително на 30 юли в сградата на централата, за да обявят официално дали отборите им ще се откажат от участие в дивизията. Беше поставен и краен срок - 18 часа!
Понеже височайшите господа от въпросните клубове не благоволиха да проводят пратеници, спортно-техническата комисия към БФС, вместо да отпише от раз тези тимове, написа любезно прошение на своя сайт.
В него се казва, че предвид пропуснатия от „Чавдар“ и „Миньор“ срок за кортотекиране на състезателите им СТК  кани техни представители на нова среща днес, на която ще се искат съответните обяснения. Извънредното заседание ще започне в 14 часа.
А етрополци изпревариха събитията. Вчера те изпратиха официално писмо до Съюза, в което декларират, че се отказват от участие в „Б“ група.
И цялата тази каша се забърква само два дни преди старта на новото първенство в „Б“ група!
Какви са шансовете на „Дунав 2010“ да намери място във втория ешелон? Отговор на този въпрос никой не можеше да даде и вчера. Ръководството на клуба отказа коментар, а старши треньорът на отбора Мирослав Миронов заяви лаконично, че ситуацията е достатъчно изнервяща, за да говори каквото и да е било.
Той заяви само, че контролата за идната събота на Градския стадион от 18 часа срещу „Видима“ /Севлиево/ остава в плановете му.