Майският театрален афиш предлага на русенските зрители интригуващи гастроли. На 13 май на Голямата сцена в Доходното здание ще гостува драматичният театър от Бургас, който ще покаже спектакъла „Човекоядката“ на Иван Радоев с участието на Тончо Токмакчиев. На 20 май отново на Голямата сцена ценителите на театралното изкуство ще видят аудиопърформанса „Масата“ на полската театрална група „Карбидо“. На 21 и 22 май младият столичен актьор Димитър Живков, който вече стана любимец и на русенската театрална публика, ще представи отново в камерна зала „Слави Шкаров“ своя моноспектакъл „Живак“.
Другият гастрол, който със сигурност ще прикове вниманието на зрителите, е на Мариус Куркински - той ще гостува на 29 май, когато на Голямата сцена ще представи своя авторски моноспектакъл по Достоевски „Сънят на смешния човек“.
Русенският театър ще покаже на 14 май новата си постановка „Майстори“ на режисьора Орлин Дяков. За 22 май също на Голямата сцена режисьорът Пламен Панев подготвя поредната русенска премиера - отново класика, този път това е спектакълът „Жените и министърът“ по „Новото пристанище“ на Ст.Л.Костов, в който участва и комикът Христо Гърбов. На 27 май зрителите ще видят отново „Милионерът“ с Илка Зафирова.