„Зад стената“ - така се нарича новото заведение, което навръх Великден отвори врати в бившия ресторант „Олимпиец“. Името му не е случайно избрано, негови собственици са семейство Тодорови - същите, които държат и „Стената“ на ул. „Александровска“.
Новият ресторант е уникален за Русе, тъй като там русенци и гостите на града могат да опитат оригинални турски вкуснотии. Заслуга за автентичния вкус има готвачът Бехчет от Адана. Той приготвя изключително вкусна скара на оригинално барбекю и на пещ. Барбекюто е с меден обков и е истинско произведение на приложното изкуство. В специална хладилна витрина са изложени месата - агнешко, телешко и пилешко, накиснати в специални маринати, и всичко се приготвя пред очите на клиента.
Семейство Тодорови разказват, че тук всичко се прави на дървени въглища, нещо характерно за турската кухня. Пилаф, йогуртлу и хюрек кебап, гювеч на пещ, сач тава са само част от многобройните кулинарни изкушения. Заведението предлага и традиционните турски хляб лаваш и пица лахмаджун. Могат да се опитат и прочутите турски десерти: баклава със 100 листа, кюнефе - кадаиф със специално меко сирене. А ястията на южните ни съседи могат да се полеят и с оригинална турска анасонова ракия и бира „Ефес“.
Тези, които предпочитат българска и европейска кухня, също няма да останат разочаровани. Добра новина има и за почитателите на здравословното хранене - в „Зад стената“ залагат на по-леките ястия и има голямо разнообразие на риба и морските дарове, приготвени по различни рецепти.