Неизвестен засега шофьор с чужд опел се обърна по таван на бул.“Ц.Освободител“ срещу бл.“Афродита“ след зрелищна каскада. Водачът е успял да се измъкне през прозореца и си е плюл на петите. Според очевидци по въздушните възглавници е имало кръв, но явно нараняванията са леки, след като водачът е успял да избяга.
Инцидентът е станал в четири часа призори вчера. Опелът е идвал от „Дружба“. На кръстовището при Централния пазар водачът е направил обратен завой с голяма скорост, колата се е унесла и е започнала да се върти по булеварда срещу бл.“Афродита“, докато накрая се е приземила по таван. Само ранният час е предотвратил жертви в зрелищната каскада. Точно по това време покрай обърнатата кола случайно е минала линейка на Спешна помощ. Екипът попитал дали има ранени и като получил отрицателен отговор, си тръгнал.
В 4.30 часа собственикът на опела си е допивал в барче в „Дружба“, когато негов познат му се обадил, че колата му е катастрофирала. Той пристигнал на мястото на инцидента и се хванал за главата. Близо шест часа движението по булеварда беше затруднено, а тролейбусният транспорт спрян.
Полицията работи по няколко версии. Според първата колата е била открадната от „Дружба“ от неизвестен засега апаш. Не се изключва и вероятността собственикът да е дал колата на някой свой сътрапезник от барчето, за да я изпробва по безлюдните по това време улици на Русе. Съществува и версия, че автомобилът е участвал в гонка. Каквото и да се е случило обаче, резултатът е един - автомобилът става само за вторични отпадъци.