Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеря на Великден. Безжизненото тяло на Пламена Пенчева е откарано с линейка в болницата, където лекарският екип в Спешно приемно отделение е установил, че детето няма пулс, а по тялото и главата му имало следи от тежък побой. Веднага е подаден сигнал до Областната дирекция на МВР. 38-годишният биологичен баща Пламен Пенчев Петров е задържан в ареста по разпореждане на Окръжна прокуратура.
Инцидентът е станал около 17 часа в неделя в апартамент на първия етаж във вх. Д на бл. „Мура“. След пореден скандал Пламен Пенчев се нахвърлил с юмруци върху дъщеря си и я пребил до смърт пред очите на втората си жена, 4-годишната сестричка на Пламена и още един мъж, с когото се черпели на Великден. След като видял, че момиченцето спряло да мърда, уплашеният баща се обадил на Спешна помощ.   
Пристигналият екип натоварил детето, Пламен и мащехата в линейката и с пусната сирена за минути стигнал до болницата. Бащата отнесъл на ръце момиченцето в Спешно приемно отделение и казал на дежурния лекар, че е паднало и се е наранило. Прегледът обаче показал, че мъртвото дете е бито до смърт.
„Скандали с побоища в този апартамент имаше много често. Служители на социалните служби идваха няколко пъти и искаха да вземат децата на Пламен Пенчев, тъй като той е безработен, клошар и няма пари да ги издържа, но все не успяваха, защото той водеше срещу тях непрекъснати дела. Днес /вчера - б.а./ малкото момиченце е прибрано от социалните. Пламена бе ученичка в първи клас в ОУ „Васил Априлов“, а сестричката й ходеше на детска градина. Въпреки малката им възраст Пламен често ги налагаше и нямаше кой да им помогне, защото той е разведен с истинската им майка и от година живее с друга жена“, разказаха вчера пред журналисти съседи на семейството.
По непотвърдена официално информация Пламен Пенчев е с психични отклонения и е пристрастен към алкохола.
„По случая са предприети процесуално-следствени действия за изясняване на причините, довели до смърт чрез побой. Утре /днес - б.а./ ОД на МВР ще излезе с официална информация за инцидента“, каза зам.-директорът на русенската дирекция на МВР главен инспектор Теодор Атанасов.
„Образувано е дело за убийство чрез жесток побой срещу биологичния баща на Пламена - Пламен Пенчев. Първоначално в неделя вечерта той е задържан за 24 часа с полицейско разпореждане, но от вчера мярката му е удължена на 72 часа“, обясни говорителят на Окръжна прокуратура Надежда Митева.