По 250 лева помощ от Община Ветово отпуснаха на двете семейства, които станаха жертви на жестоката катастрофа в Сеново на 13 юли. Това решиха общинските съветници на свое заседание. Молбите за помощта бяха подадени от близките на пострадалите до Общинския съвет чрез кмета на Сеново Инна Георгиева.
Както „Утро“ писа, жигули беше блъснато жестоко от пежо, препускащо с бясна скорост по сеновската улица „Трети март“. Ударът беше толкова тежък, че се наложи спасители да режат ламарините на руската кола, за да извадят пострадалите хора. Загинаха шофьорът на жигулито и пътникът до него, а 20-годишният безумец в пежото се размина със счупен крак. 
Бащата на загиналия шофьор Мирослав Андреев, който остави три невръстни деца сираци, е единият от молителите за 250 лева помощ. Почерненият Али Ибрям казва, че парите са необходими за лечението на приятелката на Мирослав - Биляна, с която синът му живеел на семейни начала и която също пострада в катастрофата. След кошмарния сблъсък на нея й предстои операция на крака.
Втората молба е от Ана Колева, загубила в катастрофата баща си Симеон, който се возел на предната седалка на злощастното жигули. 250-те лева са й необходими, за да продължи лечението на майка си Николинка, която от фаталния инцидент е с две счупени ребра и съсирек в черния дроб. До този момент семейството се е издържало с припечелени пари в Белгия. Те обаче се оказали недостатъчни за покриване на болничното лечение на Николинка.