Георги ХРИСТОВ
Новата спортна зала в Русе продължава да е в процес на изграждане, но вече си има двама мениджъри, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от пълномощника на „Русе Проект“ по строежа на съоръжението Георги Пейчев.
„През февруари тази година бяха подписани договори с Борислав Велков, Иван Драндийски и тяхната фирма „360 салюшън“. Двамата са бивши управители на „Арена Армеец“. Защо договорите са подписани толкова рано? Защото когато залата бъде готова, трябва да отвори врати с летящ старт за повече събития в нея“, обясни Пейчев, като изрази надежда, че лентата на „Арена Русе“ ще бъде прерязана според плановете през февруари 2015 година.
Велков и Драндийски са мениджърски екип на спортна и развлекателна инфраструктура в България. През 2012 година специализират в Европейския институт за стратегическо и оперативно управление на зали и стадиони. В средата на 2013 година напускат „Арена Армеец София“.
Двамата вече разработили дългосрочна стратегия за „Арена Русе“, като искали да я превърнат в най-функционалната и предпочитана зала в България. Велков и Драндийски проучвали условията за организацията на мачовете от европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година, защото, както вече писа „Утро“, Русе е кандидат за домакинство на част от тези двубои.
Ако, разбира се, залата бъде готова, каквито са сегашните уверения.