„Не са налице условия за предоставяне на Община Русе на допълнителни целеви средства за 2013 година“. С този мотив е отрязано очакваното от държавата финансиране с 9 млн. лева, нужни за довършване на Спортната зала в Русе. По план Спортната зала трябваше най-после да бъде завършена до зимата на 2015 година, но без тези 9 милиона срокът се очертава само като пожелателен.
„Написахме писмо до премиера - всички депутати от Русе, защото смятахме, че това е нормалната практика, да работим заедно за Русе. Но това е отговорът, който получихме на 26 юли от финансовия министър Петър Чобанов. Няма обяснение защо се отказва, няма мотиви“, обясни Пламен Нунев.
Според депутата от ГЕРБ и пътят Русе-Свиленград вече не бил сред приоритетите на новото правителство. Въпреки че по него вече се работело за предпроектни проучвания и подготовка за отчуждаване на терени, през които ще минава трасето му. 
Технически спънки били правени и за други проекти на града, свързани с интегрираната градска среда и доставката на новото оборудване за Онкото. А за проект за преустройство на необитаема детска градина в ДЗС в младежки център финансирането било също отказано, каза още Нунев.
Не искам да коментирам отказа от страна на правителството да се отпуснат пари от бюджета за довършване на Спортната зала. Това заяви пред „Утро“ кметът на Русе Пламен Стоилов. Въпреки това той сподели, че според него е странно един вече поет ангажимент да се променя. А още по-странен е мотивът за това решение - бюджетна прогноза, която е направена от служебното правителство.