Генералният консул на Руската федерация в Русе Владимир Климанов е ранен, но без опасност за живота, във верижна катастрофа между три автомобила на вчерашния Велики четвъртък. На десетина метра от разклона за Щръклево по пътя за Разград се блъснаха варненски „Нисан“, дипломатическият „Мерцедес“ и джип „Ленд Ровър“.    
Най-много пострада мерцедесът, който бе притиснат между другите два автомобила.
Инцидентът стана в 13 часа. Минути по-късно две линейки пристигнаха на място и откараха в болницата тримата ранени, между които и Владимир Климанов. При прегледа в Спешно приемно отделение бе установено, че генконсулът е с рана на главата, от която е текла кръв. Шофьорът му е с драскотина на лицето, а жената от нисана е с мозъчно сътресение. Тя е настанена в Неврохирургия, останалите участници в катастрофата са освободени.
Първите заключения са, че причина за инцидента са нарушения на водачите и на нисана, и на мерцедеса.
Ето как се развиват събитията. Русенският джип пътува към Разград, но непосредствено след разклона за Щръклево шофьорът спира на банкета, за да говори по мобилния си телефон. В това време към Русе идва варненският нисан, който трябва да влезе в разклона за Щръклево, но шофьорът изпуска отбивката и тръгва да прави непозволен обратен завой при маркировка с двойна непрекъсната линия. В същото време дипломатическият автомобил тръгва да го изпреварва в разрез с правилата и следва верижният удар, при който мерцедесът се озовава между завиващия японски автомобил и спрелия джип.
Пристигналият на място екип на КАТ успя да изпробва за алкохол само шофьора на дипломата, тъй като мъжът и жената от нисана бяха откарани с първата линейка. Пробата е отрицателна.
Не успях да видя какво се случи, защото стана много бързо, a в същото време четях и вестник. Леко само си ударих главата, но се чувствам добре. Всичко е наред и се прибирам вкъщи, каза малко след инцидента генералният консул Владимир Климанов.