Три кораба на „Дунав турс“ ще акостират на русенския бряг през август, съобщиха от круизната компания. „Ариана“, „София“ и „Елегант Лейди“ ще доведат немски туристи, които винаги с голям интерес разглеждат историческия център на Русе, Басарбовския манастир и Ивановските скални църкви.
В най-активната част на туристическия сезон всичките шест кораба на фирмата плават с туристи не само по Дунав, а и по реките Рейн, Майн и Мозел, въпреки неотдавнашните наводнения там. „Те създадоха доста проблеми за корабоплаването, но ние положихме много усилия, за да няма недоволни пасажери. В такива моменти разчитаме изцяло на създадения екип, както и на чуждестранните партньори, с които работим“, обясни Катя Стоянова, изпълнителен директор на дружеството.
Но дори и след края на активния сезон през октомври корабите на „Дунав турс“ ще бъдат ангажирани. Това са добрите новини от голямата туристическа борса в Кьолн, с които се е завърнал маркетинговият екип на фирмата. Там над хиляда и сто изложители са се надпреварвали да предлагат своите продукти, а сключените сделки са за милиони евро. Именно на борсата са договорени три новогодишни круиза на корабите на компанията, „Елегант Лейди“ ще бъде използван като хотел на панаира „Медика“ в Дюселдорф, а „Хайнрих Хайне“ - за хотел за Европейския парламент в Страсбург.
При огромната конкуренция в този бранш това е успех и признание за качеството на предлаганите от нас туристически продукти, както и за доверието, което фирмата си е извоювала в чужбина, каза още Катя Стоянова.