Единственият национален фестивал за класическа музика на открито „Фортисимо Фест“ ще направи традиционното си лятно турне „Музика под звездите“, като за първи път Русе ще стане част от програмата му.
Началото ще бъде поставено на 30 август в Бургас, а на 5 септември ще е концертът със свободен вход на площада пред Общината в Русе.
За четирите години, през които се провежда „Фортисимо Фест“, хиляди почитатели на музиката успяха да се срещнат на живо с артисти като Сара Чанг, Веско Пантелеев-Ешкенази, Георги Черкин, трио „Триада“, Андрю Армстронг, Даниеле Белен.
Организаторите от фондация „Триола Квинтола“ и фондация „Америка за България“ подготвят три паралелни музикални програми - една за Русе и Велико Търново, новите градове от турнето, една за Варна и Бургас, морските сцени на фестивала, и една за традиционните сцени София и Пловдив.
Макар че все още не е уточнена, програмата ще се състои от три части - класически музикални произведения; авторска музика, фолклор, джаз и  съвременна класическа музика. По традиция диригент на шестте концерта от турнето „Музика под звездите“ ще бъде Максим Ешкенази. Идеята на концертите е да се преодоляват границите между елитарното изкуство и широката публика и да се доближи класическата музика до възможно най-много зрители.