Григор Димитров загуби от испанеца Давид Ферер с 4:6, 2:6 и отпадна на 1/8-финал на турнира в Монте Карло. Българинът прекъсна успешна серия срещу испански тенисисти в турнира, след като в първите два кръга се наложи над Марсел Гранойерс и Алберт Рамос.

С поражението днес Димитров записа четвърта загуба от пет мача с Ферер, който на 1/4-финал ще срещне сънародника си Рафаел Надал, победил Андреас Сепи (Италия) с 6:1, 6:3.

Двубоят започна страхотно за Димитров и след като взе гейма, в който сервира, той проби съперника за 2:0. След това обаче Ферер успя да направи обрат до 4:2 в своя полза, след като на два пъти проби българина и взе два свои сервис гейма. В седмия гейм Григор Димитров започна с ас, но не издържа при 40:40 и загуби за 5:2, предоставяйки възможност на съперника си да сервира за победа в сета. Гришо обаче направи пробив и взе сервис гейма си за 5:4, запазвайки шансове да не загуби сета.
Ферер обаче успя да вземе победата с 6:4 и не допусна изненада.

Вторият сет започна със спечелен сервис гейм за Димитров, но последва обрат до 3:1 в полза на испанеца след пробив в третия гейм. Гришо намали резултата в геймовете на 3:2, след като спечели сервирането си, но и Ферер стори същото за 4:2.
В седмия гейм Димитров допусна втори пробив, при което съперникът му поведе с 5:2 и докосна победата. Ферер си свърши работата при свой сервис гейм и приключи мача с 6:2.