Втори обвинителен акт внася окръжната прокуратура срещу 34-годишния шеф на банкова охрана Милен К., който миналата година бе осъден за изнудване на касиерка от банката, в която работел.
Според обвинението, в края на 2008 година се оказало, че от касата на жената липсват 50 000 лева. Банковият охранител се опитал да я сплаши и принуди да подпише запис на заповед за изчезналата сума и да се задължи да я върне. Цяла нощ касиерката изкарала затворена в банката, като непрекъснато била убеждавана да се обади или на близки, за да донесат парите на ръка, или да подпише документа, с който да се задължи да ги върне до седмица. За това престъпление Русенският окръжен съд призна банковия охранител за виновен и го наказа с условна присъда и 3000 лева глоба.
По време на делото обаче се разбра, че историята може да има и продължение. Защото свидетел разказа пред Темида, как след като не успели да принудят касиерката да подпише записа, няколко месеца по-късно отвлекли и него. Той бил натоварен в кола и откаран до Варна, за да го принудят да плати изчезналата сума. Само че човекът просто предпочел да напусне. Според запознати, второто обвинение срещу Милен К. е именно за този случай през март 2009 година, когато е отвлякъл банковия служител Г.С.Р.