От днес, 29 юли, всички мачове от света на английския футбол оживяват в HD формат. Причината е стартът на новия HD канал, част от Нова Броудкастинг Груп – Nova Sport HD. Така всички любители на футбола и спорта ще могат още по-качествено и пълноценно да усетят удоволствието от най-вълнуващите футболни двубои и най-динамичните спортни надпревари.

Благодарение на Nova Sport HD едни от най-важните събития в света на футбола и спорта ще бъдат излъчвани в още по-качествен и съвременен формат – висока резолюция. Стартът на Nova Sport HD безспорно е изключително добра новина за всички фенове на английския футбол – така оспорваните двубои от английската Висша Лига и останалите английски първенствa и турнири ще имат своя HD еквивалент именно в ефира на Nova Sport HD. Освен най-вълнуващото от футбола, каналът ще предложи и най-доброто от други спортове като лека атлетика, баскетбол, професионален бокс, голф, спийдуей, които, както винаги, ще бъдат представяни от най-професионалните водещи и коментатори.

Спортните изживявания в HD формат ще започнат още в началото на август и ще отбележат поредица важни събития във футбола на старта на сезон 2013-14. Такова е честването на 125-годишнината от създаването на Футболната Лига, в което един срещу друг в мачове от Чемпиъншип на 3 и 4 август ще се изправят емблематични английски отбори, участвали в учредяването на лигата през 1888 година. Първият уикенд на следващия месец ще постави началото и на срещите за Купата на Германия през сезона. Важна ще бъде и датата 11 август – тогава във висока резолюция ще бъде излъчен и мачът за трофея ФА Къмюнити Шилд между отборите на Манчестър Юнайтед и Уигън Атлетик – шампионът в Премиър Лийг срещу носителя на Купата на Футболната Асоциация.

Скоро след него, на 17 август, в HD формат ще започне и надпреварата във Висшата Лига, която несъмнено ще поднесе още по-непредвидими и удивляващи двубои. Следващият акцент в програмата през месец септември ще бъде Европейското първенство по баскетбол за мъже в Словения, което феновете ще могат да проследят във висока резолюция, благодарение на Nova Sport HD.

Почитателите на HD каналите ще могат да намерят Nova Sport HD в премиум пакетите на кабелните и сателитни оператори.