Чанта с църковни документи и печати, требник, епатрахил и свещенически кръст на русенски свещеник бяха откраднати в Пловдив, съобщи МВР. Фордът бил паркиран на централния бул.“Руски“, а отчето оставил чантата на задната седалка. Крадецът разбил стъклото на една от задните врати и я грабнал, без дори да подозира какво ще намери вътре.
Обраният е сливополският духовен пастир отец Димитър. „Вярно е, аз съм“, призна самият той пред „Утро“. И обясни, че е бил канен в Пловдив на имен ден на колега - отец Пантелеймон. Паркирал колата, за да се присъедини към празника, като през ум не му минало, че някой може да му открадне кръста и епатрахила. Нито една от вещите, които крадците са задигнали, не е скъпа. Документите също не са кой-знае колко важни, но липсата на някои от тях може да създаде проблем, защото касаят счетоводството.
„Ще го запомня този празник“, лаконичен бе отец Димитър и каза, че не спира да се надява, че крадците ще проявят човещина и християнско чувство и ще върнат отнетото с добро.