Клиент на Виктор Епщайн го осъди да му плати 6268 евро неустойка, защото не му е предал в срок апартамента на ул. „Страхил войвода“, построен от една от фирмите му - „Вулкан В.С.“ ЕООД. Заради забавяне при строежа и последващите мъки - възбраната, наложена от комисията за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност, Епщайн така и не успял навреме да прехвърли собствеността върху имота. Това обаче ще му струва по 756 евро месечно - толкова излиза неустойката по договора с купувачката на жилище в новоизграждащия се блок, подписан от бизнесмена през 2007 година.
Делото се точи от 2011 година, преди това е имало и друг съдебен спор, приключил със спогодба. Съдът обаче обяви тази спогодба за нищожна, защото се оказа, че адвокатското пълномощно на защитничката, представлявала тогава Епщайн, не е подписано от него. Графологичната експертиза показала, че подписът е положен от друг.
Сагата около Епщайн все още продължава, въпреки че бизнесменът си изтърпя и двете присъди. Бившият общински съветник лежа в затвора заради катастрофа край Провадия, при която загинаха двама души. А отделно бе осъден и за подкуп, поискан от местен строителен предприемач срещу обещанието за подкрепа в Общинския съвет.
Все още обаче виси в съда делото за конфискация на имотите му. Както „Утро“ писа, общата оценка на имуществото, за което комисията „Кушлев“ поиска конфискация, беше за 61 848 397 лв. и бе най-голямата, искана от създаването й през януари 2006 г.
Делото се разглежда в Софийски градски съд, но все още не е минало дори през първа съдебна инстанция, а няма и никакви изгледи скоро да приключи. Поредното заседание е насрочено чак за 28 октомври.