1642 лева бяха събрани на Великденския благотворителен концерт-базар под наслов „Деца за деца“, който се проведе в понеделник вечерта в русенското училище „Васил Априлов“. Сумата, която е предназначена за подпомагане на бедни деца и талантливи ученици, беше обявена официално пред всички участници, родители и гости на концерта.
Месец преди събитието в училището започна акция „Жълти стотинки“ и децата пускаха в нарочно поставени кутии дребни стотинки, останали им от рестото за закуска. В понеделник вечерта те бяха преброени и прибавени към парите от билетите за вход, разиграната томбола и базара, на който много бързо бяха изкупени предлаганите сувенири и сладки, изработени от ученици, учители и родители.
Талантливи деца от 1 до 8 клас се представиха с песни и танци пред гостите, препълнили физкултурния салон на училището. Специален гост на концерта бе Даяна Гергинова от Разград - участник в тв шоуто „Големите надежди“. Гвоздеят на програмата обаче стана песента „Една българска роза“ на покойната Паша Христова, която беше изпята от учителката по английски език Анелия Иванова. А на финала на концерта тя и директорът на школото Гергана Григорова изпяха заедно песента на Богдана Карадочева „Дано“, с която обраха овациите на колеги, ученици и родители.