Под ръководството на новия треньор Стойчо Стоев шампионът Лудогорец спечели първите си точки през новия сезон в А група, побеждавайки с гостуващия Черноморец с 1:0.

Домакините пропиляха добри възможности след около четвърт час игра, първо след атака по левия фланг, Минев центрира, Безяк свали с глава, но Марселиньо не успя да засече в мрежата, а след това малко не достигна на прехвърлящ удар на Иван Стоянов да намери очертанията на вратата.

Димо Бакалов за домакините, и Оливейра за гостите имаха по един хубав насочен удар с глава в следващите минути, но резултатът се запази. Неприятна новина за Стойчо Стоев дойде в последните минути преди почивката, когато се наложи да замени Бакалов и на негово място пусна Миро Иванов. Но именно Иванов подаде добре на Безяк, който прати топката в мрежата за първи път в мача – голът обаче не бе признат, защото Иванов бе в аут по време на паса.

Съвсем лекото превъзходство на домакините си каза думата в 57-та минута, когато Безяк се разписа, след като Марселиньо свърши по-голяма част от работата. Той напредна в наказателното поле, овладя почти до аут линията, и намери Безяк, за когото остана лесното - да подложи крак, за да влезе топката в мрежата за 1:0.

Лъчо Балтанов можеше да донесе поне точка за Черноморец в последните минути, след като успя да дриблира между трима защитници на Лудогорец, и да стреля плътно от точката на дузпата, но не намери целта.

Победата бе важна за домакините, след като на старта те загубиха като гост на Любимец. Все пак те се измъчиха срещу госта.

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо сподели след загубата с 0:1 от Лудогорец, че една тактическа грешка е коствала точката на неговия отбор, който според него не е бил надигран. "В този мач не бяхме надиграни, напротив. Мачът беше напълно равностоен с положения пред двете врати. Изгубихме заради една тактическа грешка", заяви края на мача дискутира разпалено ситуацията с Венелин Филипов.