Днес примата на руската естрада Алла Пугачова навършва 65 години, отбелязва ИТАР-ТАСС.

По случай юбилея на именитата рожденица "Първи канал" на руската телевизия излъчи филма "Кураж", проследяващ живота на руската звезда.

Биографията на певицата е широко известна не само в родината й, но и далеч зад нейните предели, отбелязва агенцията. Никакви тайни за публиката няма "жената, която пее", а и вероятно няма и да има. Алла никога не е крила живота си от нея, нито възрастта си.

Ето и 10 интересни факта за Пугачова:

1. Всички знаят, че тя е родена в Москва, че е учила в 496-о средно училище, а след това в столичното музикално училище "Иполитов-Иванов".

2. На 16-годишна възраст за пръв път излиза на професионалната сцена с песента "Робот".

3. На 26 години участва във фестивала на българската естрадна песен "Златният Орфей" с хита "Арлекино", който дава начало на звездната ѝ слава.

4. През дългата ѝ кариера в репертоара на Пугачова влизат над 500 песни. Тя е издала над 100 албума, чиито общ тираж е над 250 милиона плочи.

5. Концертите ѝ винаги са разпродадени до последния билет, независимо от това къде се провеждат.

6. Преди пет години, във връзка с нейния 60-годишен юбилей, Алла Пугачова изнесе прощален концерт на стадион "Лужники", който продължи над 4 часа.

7. Примата на руската естрада и съпругът ѝ Максим Галкин станаха родители на близнаци - момченце и момиченце. Бебетата се появиха на бял свят на 18 септември 2013 г., като ги е износила сурогатна майка.

8. Пугачова бе омъжена за Филип Киркоров, като през 2011 г. им се роди дъщеричката Алла-Виктория.

9. Алла Пугачова се изявява успешно като актриса и композитор. Участва във филмите "Жената, която пее" (1977 г.), "Дойдох и говоря" (1986 г.). В първия филм тя е и автор на музиката под псевдонима Борис Горбонос.

10. Пугачова продължава изключително богатата си творческа кариера с нови проекти ("Фабрика за звезди").
Въпреки че се оттегли от естрадната сцена, Пугачова остава една от най-популярните личности в съвременна Русия, отбелязва агенцията.