Шофьорът на турския ТИР, който се оказа пълен с контрабандно злато за 100 000 лева, иска споразумение с българската прокуратура. Сюлейман Налчаджъ обаче така и не е признал чие е златото, казал само, че си признава вината.
Състав на Русенския окръжен съд наложи постоянен арест на турчина, в чийто ТИР митничарите преди два дни откриха 2,5 кила накити.
„Досега никога не съм вършил престъпления, а няма и да помисля втори път да направя нещо такова. Моля ви да не ме оставяте в ареста, ще се явявам на всяка ваша покана, пуснете ме под гаранция“, примоли се човекът пред съда.
Според прокуратурата обаче освобождаването му ще постави под риск разследването, защото Сюлейман е чужд гражданин, няма адрес у нас и по всяко време може да избяга през границите ни с ЕС, където никой дори няма да го спре за проверка. Явно така е счел и съдът, след като избра да му наложи постоянен арест.
В момента е назначена ценова експертиза на златото, очаква се до седмица тя да е готова, обясниха още от прокуратурата. Тогава ще се преговаря и за споразумението, за което настоява турчинът.