Премиерът Пламен Орешарски стана причина за улична свада в Русе, от която пострада негова привърженичка. Екшънът се разигра по обед пред Халите, където потърпевшата Илка Георгиева събира подписи в подкрепа на кабинета.
Активистката кротко си стояла пред масичката с подписката, когато две жени я доближили и я нападнали с викове: „Мръсна комунистка, махай се оттука!“ После едната скъсала разрешителното от Общината за инициативата на социалистите, което било залепено на масичката. По същото време другата госпожа се спуснала върху Илка Георгиева в опит да изтегли от ръцете й листите с подписите. Когато ги докопала, ги скъсала пред очите й. Междувременно, за да се защити, Илка извадила спрей. Тогава заплашената госпожа извикала полиция. Пред служителите на реда хвърлила вината за екшъна върху Георгиева.
Случайна свидетелка на инцидента обаче се намесила и дала показания, защото била възмутена от изопачаването на истината. Тя дори не разбрала за каква подписка става дума.
Беше много грозна картина, жената, което стоеше зад масичката, не беше агресивна, другите я атакуваха, разказа свидетелката. А потърпевшата обясни, че след схватката лявата й ръка е синя и одрана.