Престъпно трио бе осъдено наново от Окръжния съд за отвличане, жесток побой и гавра с 33-годишния Явор Радев от Горна Оряховица. Този път петчленен състав с председател съдия Петър Балков даде на тримата престъпници общо 30 години затвор. Веселин Велев, на 38 г., бе осъден на 12 години. Толкова получи и 40-годишният Мариян Лесев, а за Владимир Тодоров, на 30 г., наказанието е 6 години. Освен това първите двама ще платят глоби от по 400 лева. Разноските до делото в размер на 679 лева са за сметка на тримата подсъдими
Както „Утро“ многократно писа, причината за изстъпленията срещу Явор Радев е неплатена дрога за 500 лева. Той работел в барчето на наркозависимия Веселин Велев, който бил на метадонова програма за отказване от наркотиците. За две седмици обаче оборотът започнал да пада и Веселин направил ревизия. След като разбрал, че Радев краде, го изгонил, но преди това му бил дал марихуаната, за която не получил пари. Явор се прибрал в Горна Оряховица, но на 9 август Веселин и приятелите му Мариян Лесев, въоръжен с пистолет, и Владимир Тодоров тръгнали с мазда, за да си вземат парите. След разправия в село Първомайци длъжникът бил натикан в багажника на маздата и откаран в гориста местност край Тръстеник. Там започнали издевателствата върху него. 33-годишният мъж бил съблечен гол, влачен из храстите, бит и заплашван, че ще го убият, ако не им даде парите. Призори на 10 август Явор успял да избяга и да спре кола на пътя за Русе. Шофьорът го докарал до КАТ и го оставил пред портала. След това тогавашното Териториално звено за борба с организираната престъпност издири тримата нападатели и те бяха изправени на съд.
На 10 октомври 2013 година тримата бяха осъдени от Окръжния съд на общо 32 години - по 13 за Велев и Лесев и 6 за Тодоров. Присъдите бяха обжалвани и  Апелативният съд върна делото за ново разглеждане заради това, че съдебният състав е бил от трима членове, а не от пет, както гласят разпоредбите. Вчера окръжният прокурор Огнян Басарболиев поиска същите присъди, но съставът на съдия Балков намали наказанията на Велев и Лесев с по 1 година, а на Тодоров остави първоначално постановеното. Присъдите могат да се обжалват в 7-дневен срок, но триото отдавна е в затвора и ще остане там.