Главен инспектор Илиян Личев, който досега беше заместник-директор, е новият временно изпълняващ длъжността директор на дирекцията на МВР във Велико Търново.

Личев бе представен днес от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той поема поста след акцията в Лясковец.

Главен инспектор Илиян Личев е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи. Досегашният директор Христо Христов в момента е в отпуск. Той беше отстранен от поста, след като на 14 март Петко Петков от Лясковец стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахите, с които от две години той тормозел децата от близкото училище. Барикадиралият се в дома си мъж уби един от спецполицаите и рани още трима.

Светлозар Лазаров изрази надежда, че работата в дирекцията ще продължи със същите темпове и ще бъдат постигнати още по-високи резултати в борбата с престъпността. Като приоритетни направления за работа на ОДМВР-Велико Търново главен комисар Лазаров изведе противодействието на организираната престъпност и криминални предприятия, на престъпленията срещу финансово-кредитната система, в частност – измамите с ДДС, и на битовата престъпност. За полицията в областния център водещи според главния секретар трябва да бъдат обезпечаването на сигурността за нормалното функциониране на туризма и противодействието на наркоразпространението сред студентите, за Горна Оряховица – сигурността на обекти от критичната инфраструктура и борбата с битовата престъпност, за Свищов - противодействието на наркоразпространението сред студентите, за районите на Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Елена – противодействие на битовата престъпност.