Сръбската тенисистка Йелена Янкович, която е с големи шансове да играе на Турнира на шампионките в София, заяви, че много харесва българите.

Янкович спечели титлата от турнира в Богота, Колумбия, през февруари и така влезе в борбата за разпределение на местата за Турнира на шампионките, който ще се проведе за втора поредна година в София от 29 октомври до 3 ноември. В момента бившата номер едно в света е 16-а в ранглистата на WTA и е почти сигурна участничка за състезанието в "Арена Армеец". Янкович беше любезна да отговори на въпросите ни, зададени със съдействието на отдел "Комуникации" на Женската тенис асоциация.

-Йелена, вие вече сте на пътя към София.Какво мислите за участието си в този турнир?
-Със сигурност това би било един много вълнуващ завършек на сезона!
-Разкажете ни повече за начина, по който спечелихте в Богота?
-За мен беше изключително важно да взема титлата. Това ми даде голямо самочувствие почти в началото на сезона. За първи път играх в Колумбия и беше чудесно. Зрителите ме поддържаха през цялата седмица и аз играх много добре. Бяхме на голяма надморска височина (б.а. – над 2600 м), което направи условията трудни. Никога преди не бях играла на толкова високо място. Трябваше ми време да се аклиматизирам и всеки ден се чувствах все по-комфортно в Богота. Изиграх страхотен турнир и съм много щастлива, че го спечелих.
-Чухте ли някакви отзиви за Турнира на шампионките миналата година?
-Не съм, но аз обичам България като страна. Бях в Пловдив с отбора на Сърбия за двубоите от "Фед къп" преди 6 години. Много харесах българите, защото те са изключително мили хора. Ние се разбирахме сравнително лесно, когато им говорех на сръбски. Винаги е чудесно да отида в тази част на света. Миналия път нямах никакво време да разгледам забележителности, така че бих искала да видя интересни неща, ако дойда отново в България тази година.
-Какво е характерно за вашия стил?
-Обичам да се състезавам. Аз съм боец на корта. Най-добрият ми удар е бекхенд по правата. Опитвам се да изчаквам момента, за да реализирам своите възможности. Обичам да се усмихвам колкото се може повече на игрището. Това ми се струва, че е едно от нещата, с които съм известна от... Може би го правя малко по-малко в последните години (смее се), но се опитвам да се върна към старото състояние.