Състезателят на „Локо“ /Русе/ Валери Великов бе засипан с похвали от селекционера на националния отбор по свободни боеве за аматьори Теодор Карастоянов. Варненецът Карастоянов наблюдава на живо победната битка на Валери срещу Марчо Гарнизов на „Максфайт 32“. Русенецът взе и трите рунда.
Срещата бе реванш, поискан специално от варненския боец. Гарнизов загуби с ключ първия двубой в Русе през миналата година и реши да търси реабилитация. Той обаче отново нямаше никакви шансове в един от най-зрелищните боеве на „Максфайт 32“.
„Валери работи изключително добре в стойка и партер. Тактически е пораснал много. Победата му срещу Гарнизов бе съвсем заслужена“, заяви Карастоянов.
„Утро“ научи, че успехът на Валери се дължи и на работата му с треньорите по бокс в Спортното училище Алексей Рибчев и Съби Събев. Двамата му помогнали много преди мача в Поморие.
Великов ще води подготовка през август на лагер в Несебър, а към края на годината ще участва на световно първенство по ММА за аматьори в Санкт Петербург.