„Дунав 2010“ ще привлече левия бек Мартин Иванов. Младежът е юноша на русенския клуб, а през последната година е тренирал в школата на „Литекс“. Мартин е роден през 1994 година и според старши треньора Мирослав Миронов има добри качества. Ако ги разгърне в хода на подготовката, ще бъде картотекиран.
С отбора тренират и двама други дунавски юноши, които спецовете намират за особено перспективни. Единият от тях е от тима с треньор Митко Тотев и се казва Диян Димитров. Димитров е много млад - роден е през 1997 година, но минава за изключително надарен нападател със забележителна бързина и техника.
Другото момче - Азарик Доланян, е полузащитник. Той е роден през 1996 година. Показателно е, че съотборниците му от юношеския тим го наричат Рууни!
Момчетата наистина са много млади и едва ли ще бъдат първи избор на старши треньора Мирослав Миронов, но пък Миронов бе едва на 15 години и 6 месеца, когато записа първия си мач с мъжкия отбор на „Дунав“. 
„Селекцията ни върви към финала. Оглеждаме се само за още едно-две момчета, също рожби на нашия клуб. Отзивите за тях са добри, но трябва да ги видя какво могат“, каза Миронов пред „Утро“. 
Късно вчера футболистите на „Дунав 2010“ гостуваха за контрола с „Академик“ в Свищов. Очакваше се едно полувреме в атака да запише младият централен нападател Йордан Димитров.