Русенският катедрален храм „Св.Троица“ се препълни с вярващи днес сутринта, когато митрополит Наум отслужи първата си празнична литургия като русенски владика. Той припомни тържественото посрещане на Иисус Христос в Йерусалим, който е бил посрещнат на портите по царски и приветстван с палмови клонки, след като ден преди това е възкресил Лазар. На Лазаровден в събота владиката Наум отслужи първата си литургия извън Русе - той спази традицията Русенският митрополит да гостува на този празник в Тутракан, където благослови миряните и децата, дошли в черквата „Св. Николай“ в дунавския град.
В часовете преди обед пред храмовете в Русе се извиха огромни опашки, на които млади и стари чакаха търпеливо да си вземат осветени клонки върба. Множеството пред „Св.Троица“ запълни почти целия паркинг пред храма, а група немски туристи, тръгнали на обиколка из града, останаха силно впечатлени от христолюбивите българи, застанали чинно пред църквата.
Празникът Вход Господен в Йерусалим тази година съвпада в църковните календари на православната, католическата и арменската църкви, така че на практика днес почти целият Русе празнуваше.