„Объркан съм, в момента не знам кое е правилно. Обичам и баща си, и Румито. Не знам защо се получава така. Правил съм много грешки в живота си. Искам да съм по-различен човек“, каза вчера пред Русенския окръжен съд 21-годишният Димитър Петров. Той е обвинен в опит за убийство на Румяна Ласонина - счетоводителката на Областно пътно управление. Жената го е отгледала като собствен син.
Според запознати, в известен период от миналото Ласонина дори е била и негова приемна майка. Но в събота вечерта Димитър отишъл у тях в блок „Явор“ в „Здравец“, скарали се за пари и той я наръгал с нож, след което избягал, твърди обвинението. Жената сама повикала помощ, успяла някак да стигне до телефона си и да позвъни на 112. И това й спасило живота. А малко по-късно бил задържан и Димитър.
Самият той отказва да говори. Единствените думи, които каза за случая, бяха тези откъслечни изречения в съда.
Вчера прокуратурата поиска да му бъде наложен постоянен арест. Оказа се, че Димитър е осъждан и преди - за побой над баща си. Именно заради това той вчера се закле пред съда, че обича и него, и намушканата с нож в корема Румяна.
За посегателството срещу баща си обаче Димитър е минал само с пробация. „Очевидно предишната присъда по никакъв начин не го е възпряла да посегне отново, нито го е превъзпитала“, категорична беше прокуратурата. И съдът го остави в ареста.