За срещи, които да се провеждат всеки месец, се договориха вчера след близо двучасов разговор кметът на Русе Пламен Стоилов и представители на събуденото гражданско общество. „Настоях бъдещите ни разговори да бъдат водени в присъствието на медии, за да няма съмнения за скрити обсъждания“, обясни за „Утро“ едно от лицата на февруарските протести Любен Петков. Освен него на втората среща със Стоилов са присъствали и Галичка Николова и Владислав Вълканов. Те са подкрепили предложението на Петков, въпреки че Стоилов споделил, че самият той не държи на публичност.
Инициативата за разговора е била на кмета, а причина са станали множеството критични публикации във Фейсбук. Поканата за срещата е била отправена към Вълканов, който е администратор на популярната група „Русенци“ в социалната мрежа, която е център на разнообразни публикации и дискусии по проблемите на града. Той обаче поискал да бъде приет в кметския кабинет заедно с Петков и Николова. Занапред на срещите със Стоилов ще могат да присъстват и повече хора и няма да бъдат провеждани в толкова тесен кръг. Освен това по време на обсъждането на проблемите на града е станало ясно, че сигналите за нередности и проблеми не са отправяли от недоволните във Фейсбук по надлежния ред -  на електронните адреса на общината.
Искането за актуализация на информацията за обществения транспорт, която е качена на сайта на общината, е срещнало разбиране от страна на кмета. Освен това Стоилов е обещал до 7 дни да няма комари в града, става ясно от разпространено до медиите комюнике от срещата.
Както „Утро“ писа, преди месец чрез социалната мрежа Стоилов покани на среща активни граждани, които не се притесняват да критикуват общината. Това предизвика голям медиен интерес, но кметът реши, че на срещата не трябва да присъстват журналисти, и помоли репортерите да напуснат залата.