Фирмата "АВАЛ ИН" АД ще бъде посредник по пускането на акциите на ЦСКА в свободна продажба, обявиха "червените" на официалния си сайт.

Миналата седмица Александър Томов обяви, че ЦСКА ще стане акционерно дружество и всеки привърженик на "армейците" ще може да си закупи акции на клуба. Новото ръководство на тима вече направи първата стъпка по тази акция.

Съобщението на сайта на "червените":

"През юли 2013г., новите ръководни органи на ПФК ЦСКА ЕАД започнаха подготовка на нова стратегия за развитието на клуба. На пресконференцията на 16.07.2013 г. бе обявено, че клубът ще стане публично акционерно дружество, а феновете и техните клубове да могат да закупят акции и да се възползват от предимствата, които дава публичния статут на една компания.

В тази връзка, 7 инвестиционни посредника изявиха желание за консултиране по увеличение на капитала чрез първично публично предлагане на акции (IPO).

След проведените срещи бе избран инвестиционният посредник "АВАЛ ИН" АД, който да извърши правните и фактически действия, свързани с листването на ПФК ЦСКА ЕАД на Българска фондова борса-София АД.

"АВАЛ ИН" АД е един от първите лицензирани инвестиционни посредници в България с трайно 18г. присъствие на финансовия пазар и тясна специализация в областта на инвестиционното банкиране и консултиране – първични публични предлагания (IPO), вторични емисии, приватизационни сделки на фондовата борса и др. Инвестиционният посредник администрира първата в България корпоративна емисия конвертируеми облигации. Екипът се състои от висококвалифицирани и утвърдени експерти с дългогодишен професионален опит на капиталовия пазар".