От Асоциацията на професионалните тенисисти публикуваха новия видео профил на Григор Димитров, а в него българинът говори за своя пробив в тениса, подкрепата от най-близките хора и спечелването на първата си точка за световната ранглиста.

Колегите от tenniskafe публикуваха цялото интервю на хасковлията пред сайта на АТР:

Моята мотивация:
- Мотивацията зависи от това, какво си готов да дадеш от себе си, както и какво напрежение ще поставиш върху себе си. Това е нещо, което е много индивидуално и всеки играч се мотивира по различни начини.

Как достигнах дотук?
- Най-вече благодарение на семейството ми, което е с мен още от самото начало. Първата ми ракета беше подарък от майка ми, а баща ми беше мой треньор, така че съществува една добра химия помежду ни.

Първата ми точка за световната ранглиста:
- Дори си спомням срещу кого играх тогава. Беше Давид Мареро. Всъщност преди няколко дни си говорехме с него и той ме попита "Спомняш ли си, че спечели първата си точка срещу мен?", а аз му отговорих, че си спомням. Чувството определено беше специално, а след мача се обадих на баща ми и ми казах "Да, спечелих първата си точка!".

Хората, които ме подкрепят:
- Това е нещо, с което трябва наистина да се чувстваш комфортно. Трябва да обградиш себе си с хора, които виждат нещата и през твоите очи. Според мен е много важно да имаш тази химия с треньора си, физиотерапевта и всички около теб.

Моят пробив в тениса:
- Почти всеки път, когато съм отбелязвал прогрес в ранглистата, това е ставало след голям скок, а не стъпка по стъпка. От №300 до №100, до №70, №40 и веднага след това до около №20. Винаги е било така при мен, но когато погледнеш назад към тези моменти, можеш само да се усмихнеш.

Гледайки напред:
- Винаги е хубаво да изчакаш до края на годината, да погледнеш какво си постигнал след края на последния турнир и да поставиш чертата. Тогава си казваш "Добре, това е засега", изчистваш мислите си, вземаш си малка почивка и започваш всичко отначало.