Малкият Боян, който е само на 1 годинка, стана най-младият протестиращ русенец в Лос Анджелис. Той, заедно с петгодишната си сестричка Нора и родителите си Ивелина и Антон Ангелови бяха част от протеста на около 25 българи в Ел Ей. Той мина под наслов #ДАНСwithmeLA и протече под формата на поход до емблематичния надпис „Холивуд“, който се намира на най-високата точка на „Грифит Парк“ в Града на ангелите. Това съобщава сайтът на българите в Калифорния bulgarica.com.
Строителният инженер Антон и икономистката Ивелина са от Русе, но от 2005 година живеят в Лос Анджелис. Там успяват да реализират едно от най-големите си желания - да станат родители. „Искахме да имаме деца и в България, но не виждахме перспектива как ще ги гледаме. А тук за четири години имаме вече две“, обяснява Ивелина. Според младото семейство положението в България не се е променило и причините, заради които те са напуснали страната все още съществуват. „Двамата с жена ми сме опитали всякакви „локуми“ в България и двете ни деца от малки трябва да знаят, че има и „друг“ живот. Казвам го в съвсем положителен смисъл и с болка - да показваш собствената си родина на собствените си деца като лош пример, прощавай, всъщност това е държавата“, споделя 36-годишният Антон пред автора на статията Евгени Веселинов.
Макар неделният протест в Лос Анджелис да е бил по-скоро символичен и едва втори по ред, русенците в Лос Анджелис се заканват да присъстват на всяко организирано гражданско недоволство в подкрепа на сънародниците си в България. Те са млади и интелигенти и отсичат, че не са платени, тъй като имат всичко и си го изкарват сами.