Една година условно е окончателната присъда на полицай от Русе, който се заканил с убийство на своя колежка. Защото момичето не искало повече да има интимни отношения с него. Присъдата, която Русенският окръжен съд даде на С.П., не подлежи на друго обжалване.
И двамата замесени в тази история са полицейски служители. В рамките на няколко месеца имали интимна връзка, която обаче жената прекратила. С това обаче си навлякла куп неприятности - от делото става ясно, че С.П. я тормозел и обиждал, звънял и нощем по телефона и дори я предупредил, че е „на един шамар живот“ от него. На няколко пъти колата на момичето осъмвала с повреди - нарязани гуми, надрасквания, дори веднъж й изчезнала регистрационната табела. Наложило се да пререгистрира автомобила, а малко по-късно получила извинителна бележка и 140 лева от подсъдимия - колкото били разходите по новия й номер.
Месеци наред отношенията между двамата участници в тази драма ту се ожесточавали, ту се смирявали и така до 5 януари, когато С.П. причакал жената след купон с приятели и предизвикал луд скандал. Първо започнал да се саморазправя с компанията, после заплашил бившата си приятелка, че ще се прибере вкъщи, ще си вземе служебния пистолет и ще я гръмне. Точно когато страстите съвсем се нажежили, пристигнал бащата на  разтрепераната от ужас жена, който също е полицай, и успял да си прибере дъщерята.
Когато обаче подмятанията и непрекъснатият телефонен тормоз продължили и на другия ден в службата, младата жена не издържала и се оплакала на прекия си началник. Тя била преместена, а по случая започнало и дисциплинарно производство и съдебно дело.