С четири медала от Националния събор „Празник на народния обичай и автентичната носия“ в Рибарица се завърнаха участниците във фолклорната група при читалище „Нов живот 1894 г.“ в Сеново, съобщи председателят на читалището Недялка Паригвоздева.
Сеновки са отличени със златен медал за ансамблово надпяване на бърза и бавна песен, сребърни медали са им връчени за надиграване с танца „Нашенки-капанки“ с ръководител Галина Стоянова и за представяне на автентични фолклорни носии. Четвъртият медал, който е бронзов, е на Милка Димитрова за индивидуално изпълнение.
Фолклорният празник се проведе в най-дългото българско село Рибарица, в местността Костина - лобното място на Георги Бенковски. Целта на фестивала е да се запази автентичната носия, традиции и обичаи. Професионално жури и преподаватели от Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив през двата състезателни дни оценяваха представянето на творци от 51 населени места от цялата страна. Сеновската фолклорна група се включи в празника благодарение на подкрепата на Община Ветово и кмета на Сеново Инна Георгиева.