Състезателят по спортна стрелба на русенския клуб „Локомотив-Тончо Тодоров“ Александър Тодоров бе определен за Крал на младежите към Кралския привилегирован клуб в Мюнхен. Възпитаникът на треньорката Севдалина Стоянова получи короната си на голям празник с много високопоставени гости, всички облечени в традиционни баварски носии.
Историята на Кралския привилегирован клуб започва през 1406 година. По традиция от онези далечни времена Краля на годината се определя чрез предварителна престрелка. Тазгодишното издание на надпреварата бе уважено от функционери на спортната стрелба, германски национали, спонсори и немски аристократи.
Интересното в съревнованието е, че то е анонимно. На рубежа един по един излизат всички клубни състезатели. Те не знаят нито за миг какви са постигнатите им лични резултати, не са наясно и с постиженията на конкурентите си. Победителят се обявява едва накрая след събиране и обработка на протоколите. А победителят и Крал на младежите за 2013 година е русенецът Александър Тодоров! Той е и първият чужденец, посветен в този толкова висок „сан“!
Наградата е красив клубен флаг и специална огърлица с тегло 10 килограма! И, внимание, според традициите на Кралския привилегирован клуб Александър трябва да носи тази огърлица със себе си на всички официални клубни състезания до следващата генерална „кралска“ стрелба през 2014 година.