Три акции на мобилните митнически екипи и гранични служители през уикенда заловиха общо 570 кутии цигари без бандерол и около 400 литра нелегално гориво без документи за произход и за платен акциз. Срещу двама мъже са образувани досъдебни производства за разпространение на цигари без бандерол.
В неделя на ул. „Буная“ е заловен 62-годишният Р.М., докато разтоварва от фолксвагена си чанти, натъпкани със 100 кутии Raquel slims и 280 кутии Gold classic. Цялото количество цигари било в багажника на автомобила, а чантите били покрити с одеяло, за да не привличат погледи. Човекът признал, че цигарите са негови, и срещу него е образувано бързо производство.
Малко по-късно същия ден в гаража на 32-годишния Д.С. от Русе са открити 190 кутии Raquel slims. Там обаче имало и осем 10-литрови туби с нефтопродукт, който също бил иззет с цигарите. И срещу Д.С. е образувано дело.
Други над 300 литра неидентифицирано гориво без документи са открити в неделя през нощта при проверка на лек автомобил КИА „Сепиа“. Горивото било в багажното отделение на автомобила, разпределено в 16 туби.