Рецидивист пак влезе в затвора, след като за три дни три пъти влезе в една и съща маза в „Дружба 3“, примамен там от добра домашна ракия.
Само за три седмици през май С.Д. обрал три мазета в блокове в квартала. Номерът му бил да разбива вратите със силен шут с крак. После товарел каквото намери, но където имало ракия, винаги взимал първо нея. А после я продавал на търговец от пазара, който му я плащал между 2 и 6 лева килото.
В едно от мазетата в бл.“Лада“ обаче налетял на истинско море от ракия, скътано от стопанина в бидончета и 10-литрови туби. Първо взел 1 тубичка от 10 литра и едно 5-литрово бидонче. Веднага ги пласирал на пазара. Още на другата вечер се върнал пак, но този път се подготвил - носел си 10-литрови туби, които напълнил в „златното мазе“. На третата обаче ракията вече я нямало - очевидно собственикът забелязал, че огнената течност се топи и я прибрал. Разочарованието било огромно, но за да не е капо, С.Д. взел други вещи - главно инструменти. И пак тръгнал към пазара. Няколко дни по-късно бил заловен.
Общата стойност на щетите, нанесени при обира на трите мазета, е почти 1000 лева. Каквото могли да намерят, полицаите върнали на обраните собственици, включително и част от ракията, която била иззета от търговеца. Но голяма част от откраднатите вещи просто били вече изчезнали.
С.Д. получи 4 години решетки при строг затвор. Не помогнаха клетвите му, че съжалява за стореното и желанието му за съкратена процедура. Според съдията престоят зад решетките ще му даде възможност да преосмисли живота си и най-накрая да спре да краде.