Със зловещ край завърши играта в петъчния ден за 7-годишния С. от Гара Бяла. Докато детето карало колело, 8-годишното съседче, с което редовно си играели на улицата пред домовете си, внезапно го порязало с бръснач. Сега малкият С. лежи с 15-сантиметров шев на бедрото и не иска да помръдва заради преживения стрес.
Всичко започнало заради желанието на С. да разгледа камерата на телефона на съседчето. Явно това изобщо не се харесало на 8-годишния Д., който влязъл у дома си, взел бръснача и срязал С., докато детето карало колело. Поне това сочели разказите на останалите деца, които играели в района.
„Виждали ли сте как се коли прасе?! Е, представете си момента, в който му се отрязва главата - в такъв потресаващ вид заварих сина си“, връща се към кошмарния петък 30-годишната Любомира Неделчева. Целият мускул на крака се виждал, а на бедрото му зеела огромна дупка. „Никога през живота си не съм виждала такова нещо“, обяснява бившата общинска съветничка от БСП в беленския Общински съвет.
На място веднага била повикана линейка, а лекарите констатирали, че са засегнати ципи на мускулите. За щастие разкъсани мускули няма, но детето лежи с 15-сантиметров шев. „От 4 дни е на легло и е толкова уплашен, че не иска да става“, разказва майката на С.
Всъщност предметът, с който 7-годишното момче е прорязано, все още не е установен със сигурност. Медицинските специалисти обаче били категорични, че порязването е станало с нещо много остро, тъй като разрезът бил гладък. Това можело да бъде и бръснарско ножче. Тепърва обаче децата, които са станали свидетели на тежкия инцидент, ще бъдат разпитвани от специалисти и ще се търси повече яснота около случая.
30-годишната Любомира е сигурна, че ще заведе дело заради извършената жестокост спрямо сина й. И най-вече защото не е получила нито извинение, нито някаква форма на загриженост от страна на семейството на 8-годишния Д. Напротив - дори негови близки заявявали във Фейсбук, че Любомира едва ли не правела от мухата слон. Сега Д. бил изпратен на гости у роднини, за да се откъсне от напрежението на улицата. А цяла Бяла коментира с ужас инцидента.
Това не е първият сблъсък между двете момчета от Гара Бяла. „Синът ми се е връщал я ударен с камък по главата и леко окървавен, я ударен в стомаха“, връща се назад Любомира. И признава, че и двете момчета са буйни и се дракат. „Наказвала съм го редовно след техните препирни, защото знам, че е палав и не го защитавам“, обяснява бившата съветничка. Но е убедена в едно - че нейното дете не е предизвикало по никакъв начин съседчето си в петък, нито го е провокирало да го пореже по такъв брутален начин. Неделчева до скоро е била общински съветник, но се оттеглила заради раждането на второто си дете. Работи като учител, но сега е по майчинство.